Ergologie

 

 

Inschrijving gesloten, cursussen maart en november volgeboekt.

Op zaterdagmiddag 28 mei 2016 vanaf 12.00 uur konden ergotherapeuten zich op deze site inschrijven voor deelname aan de 5-daagse PRPP assessment cursus 2017.
Inschrijven én gelijktijdig betalen via iDEAL kon door middel van een inschrijfformulier dat op 28 mei op deze pagina beschikbaar was.
De PRPP assessment cursus wordt in 2017 in maart en november aangeboden. Iedere cursus biedt plaats aan 32 cursisten. De cursus wordt in het nederlands gegeven, de bijbehorende cursusmap is in het Engels. Meer informatie hier onder.

 

PRPP assessment cursus - maart en november 2017
• Cursus maart: 6 t/m 10 maart 2017
• Cursus november: 20 t/m 24 november 2017
5-daagse cursus
Cursusbedrag € 1.270,-

De PRPP assessment cursus staat open voor ergotherapeuten die het betekenisvol handelen van kinderen en volwassenen met problemen in de informatieverwerking betrouwbaar en valide willen observeren en vastleggen.

Het Perceive, Recall, Plan and Perform systeem van taakanalyse is een gestandaardiseerd, klinisch redeneermodel dat gebruikt wordt om het handelen van de cliënt te observeren, analyseren en behandelen. Het PRPP systeem is een generiek instrument, ontwikkeld voor het vastleggen van dagelijks functioneren van mensen met problemen in de informatieverwerking. Het is ontwikkeld in Australië en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. Het PRPP kijkt naar het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).
Doel van de analyse:
• Het vastleggen van de mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen voor het verhogen van de mate van beheersing;
• Het verklaren van de gemaakte fouten en huidige mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen gericht op het verbeteren van de toepassing van strategieën van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

Het PRPP assessment wordt in de Ergotherapierichtlijn CVA (2013) aanbevolen om het betekenisvol handelen van de cliënt met problemen in de informatieverwerking vast te leggen, op zowel het niveau van beheersing van de geobserveerde activiteit als de sterktes en zwaktes in de items van informatieverwerking.

 

Cursus
In vijf cursusdagen (van 9.30 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Het cursusmateriaal bestaat uit een cursusmap die u op de eerste cursusdag uitgereikt krijgt en bevat het nederlandstalige instrument (en als achtergrondinformatie de originlele PRPP handleiding en theoretische onderbouwing in het Engels). De digitale informatie inclusief een persoonlijk digitaal PRPP Scoreformulier wordt u na afloop van de cursus per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het dagprogramma

 

Docenten
Tijdens de cursusduur zijn twee docenten aanwezig. De cursus kan worden gegeven door Dr. Esther Steultjens, Lieke Timmermans, Jochen Bilderbeek en Remco Klopper. Zij zijn allen PRPP-docent en ergotherapeut.

Accreditatie en certificering
De PRPP assessment cursus is voor 42,5 punten ADAP geaccrediteerd. Om deze punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dient u uw gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.

Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht.
Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar.
Klik hier voor de routebeschrijving

 

Inschrijven voor de PRPP assessment cursus 2017

Op zaterdagmiddag 28 mei 2016 kunt u zich vanaf 12.00 uur inschrijven. Uw inschrijving is compleet wanneer u zich aangemeld heeft via het aanmeldingsformulier dat dan via een link op deze pagina beschikbaar is én het cursusbedrag bijgeschreven is op de rekening van Ergologie. U dient hiervoor tijdens aanmelding direct via iDEAL het cursusbedrag over te maken. Na inschrijving en betaling ontvangt u automatisch een voorlopige bevestiging van inschrijving.

Uw deelname aan de cursus is definitief als:
1. u zich aangemeld heeft via het aanmeldingsformulier
2. het cursusbedrag via iDEAL bijgeschreven is op de rekening van Ergologie
3. u per post de bevestiging van deelname ontvangen heeft

Er is veel belangstelling voor deelname, voorgaande cursussen (met in totaal plaats voor 64 cursisten) waren binnen 24 uur na opening van het inschrijvingsformulier volgeboekt. In verband met de drukke werkzaamheden van de docenten zijn meer cursussen per jaar niet mogelijk.
Klik hier voor meer info over de inschrijvingsprocedure

 

PRPP assessment cursus - maart en november 2017
• Cursus maart: 6 t/m 10 maart 2017
• Cursus november: 20 t/m 24 november 2017
5-daagse cursus
Cursusbedrag € 1.270,-

Inschrijving gesloten:

- PRPP cursus 6 t/m 10 maart 2017 - VOLGEBOEKT

- PRPP cursus 20 t/m 24 november 2017 - VOLGEBOEKT

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als u een klacht heeft dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kunt u lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Info cursussen 2018

Aangezien er nu al naar de PRPP assessment cursus 2018 wordt geïnformeerd is deze voorlopige informatie toegevoegd.

Naar verwachting kunnen ergotherapeuten zich eind mei 2017 op deze site inschrijven voor deelname aan de volgende 5-daagse PRPP assessment cursussen, voorlopig gepland in maart en november 2018.

Inschrijven kan dan alleen met gelijktijdig betalen via iDEAL door middel van een aanmeldingsformulier dat eind mei 2017 op deze pagina beschikbaar is. Lees voor meer info a.u.b. de tekst hiernaast over de cursussen in 2017.